Svävande katter

Så skön bild på svävande katter. Men kolla in denna länken så ska du få se katterna i rörelse!
http://www.farbrortorsten.com/bildsamling/djur/djurbild498.gif

Kanderade mandlar

Visst är det gott med doften av kanderade mandlar? Jag blev så glad när jag upptäckte att det var lättare än väntat att göra det själv! här kommer receptet, som tar tre minuter att göra!

 


 

  • 200 gram sötmandel
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kakao

 

Blanda allt utom mandlarna i en teflonstekpanna. låt koka upp lite och bli ljusbrunt. Häll sedan i mandlarna, rör om tills det precis är på väg att torka. Häll ut de klibbiga mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

 

MUMS!

Valnötsbröd

 

  • 2 dl fiberberikade havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mild yoghurt
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl lingonsylt

 

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt, honung och lingonsylt och blanda en stund. Häll ner smeten i en brödform, ca 1 ½ liter.

 

Grädda i ca 1 timme i nedre delen av ugnen på 200 grader.

Julskyltning = kulskyltning

Igår efter jobbet var vi i kvar och julskyltade för fullt, medan vi drack glögg, åt pepparkakor och lyssnade på julmusik. Stämningen var på topp. Alla är vi nog överrens om att julen är bästa traditionen med alla fina blomster och pynt. kom hem ca kl tolv. Somnade och vaknade vid 10.30 av att telefonen ringer. VAKNA Kristin! Men ingen fara på taket, jag var ju ledig idag. Så jag ägnade mig  åt amigurofigur-virkning. Det var ett vansinnigt pilleri men samtidigt fruktansvärt kul. Har snart virkat mig en liten blåval. :)

 

Var på bio i veckan med Ida och Elin, såg "Cornelis", det var en ganska bra film, sevärd. När vi kom ut gick vi och kollade lite på  all belysning som kommit upp över gatorna i stan. Mysigt.

 

Julstaden Göteborg. Julstämning hemma hos mig också.


 

Här kommer lite bilder från butiken. Visst blev det fint! Är lite kär i tomtenissen med vitt garnskägg. Han är så söööt.

 


Gourmet-helg och en touch av jul

Har anlänt till kära västkusten igen efter ett par dagar i småland. Ett hjärta till min pappa på Fars dag som faktiskt är just idag. Grattis Alla pappor i världen!

 

 

Helgen inleddes med "Halv åtta" hos Therese och Tobbe. Där fick vi avnjuta en fantastisk trerättersmeny vid en fin bordsdukning. En 10:a i betyg från mig. För övrigt är det Therese som tillverkar smycken, så det blev  ett väldans slagsmål om vissa av dem. Maud tog hem segern - det svarta armbandet! Ja, just det - vi fick ju även provsmaka interfloras glögg, som blandas med rödvin. Den var sååå god!

 

 

Sedan bar det på lördagen av mot småland. På söndagen åt vi härlig Fars Dags-meny. Även den bestod av tre rätters med buffé. Inte illa, inte illa.

 

 

Vill ge lite försmak på julen också. i fredags tog jag lite bilder i butiken. Vi har kommit igång med julskyltningen. Den är långt ifrån klar...men där finns en grund att bygga på. Det lackar mot jul! Och till veckan ska vi fortsätta jula till det. Vilken UNDERBAR tid vi lever i nu. Ha en fin vecka!

 


Skånska pepparkakor

  • 1 dl socker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 mjölk
  • 0,5 hjorthornssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 6-7 dl vetemjöl, cirka

 

Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät.
Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg.
Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.
Forma degen till bullar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.

 

Det är inte ofta man äter Skånska pepparkakor, men jag har ett speciellt minne från min barndom då jag en gång fick smaka sådana köpta kakor och tyckte dom var så goda. Men dessa hembakta pepparkakor är allt bra mycket godare än köpta!


Alla Helgons dag

Det var en mestadels solig och fin Alla Helgons-helg. på jobbet har vi arbetat som tokiga för att förbereda så mycket gravdekorationer som möjligt. Det har varit roligt men stundom stressigt då jag har en förmåga att tävla med mig själv hur många man kan göra på en viss tid..men sån är jag. :)

 

Det var massor av kunder på lördagen, vi försökte tillgodose dem så bra vi kunde allteftersom vissa modeller sålde slut. Det var en dag som gick undan kan jag säga. När arbetsdagen var slut passade jag på att gå en runda över kyrkogården för att känna lugnet och stämningen och betrakta alla hundratals ljus som glimrade överallt. Det var fint.

 

Här är lite bilder på några av dekorationerna. Bästsäljaren i helgen var mosshjärtan med ros.

 


RSS 2.0