Ledig med spärr

Så var en ledig dag slut. Har vaknat med nackspärr  som jag försökt arbeta bort mha "vetevärme" och försiktig stretching och massage. Lite bättre nu, jag var till och med på ett "Indoor Walking"-pass.

Så var det fredag  imorgon och det är finfredag som vanligt. Ska käka lunch från "Masala" - stans bästa indiska mat tror jag att jag kan lova. Så blir det att förbereda butiken för helgen.

Måste även passa på att GRATULERA mina vänner Rebecca och Robert till den söta nyfödde prinsen! Han föddes den 30 mars på morgonen. Jag längtar så otroligt mycket till att få träffa familjen!


Vårkänslor

Jag har varit borta härifrån länge nu. Semester i fjällen har gjort att jag inte kunnat uppdatera min sida. Men nu är jag tillbaka igen. Idre var fantastiskt. Sol alla dagar utom en. Underbart och jag längtar tillbaka! Ska försöka göra allt som  står i min makt för att åka till fjällen en gång om året iallafall!

Det var riktigt gött å va tillbaka på jobbet också. Nu händer det grejer. Vilken härlig tid det är nu. Det märks på dom flesta att vårenergin påverkar oss positivt. Idag är ag ledig. Ska plocka fram min cykel tänkte jag. Inviga den för säsongen. Ska nog ta och serva den efter en lång tid i garaget.


Var å fikade med Rebecca också, hon ska få barn vilken dag som helst. Är riktigt nervös av att träffa henne så här på slutet av graviditeten. Det får inte sätta igång när jag är där! Men åhh vad jag lääängtar till att få se den lilla bebisen när den kommer ut! Träffade även Rebeccas vän Emelie som också ska få barn om några veckor. Så där satt vi och fikade och inte utan att jag var lite avundsjuk på deras fina magar! :)


Så här ser det ut på jobbet så här års. På plantskolan börjar det bli mer och  mer liv och blomster. Kolla bara vad fint det är med penséer!



Hej penséer och sättpotatis!



Tänk, nu har sättpotatisen kommit. Dags att köpa nu när det finns alla sorter att välja på! Önskar jag kunde odla själv, då skulle jag sätta Amandine-potatis! Den är utsökt!
Vi välkomnar även de fösta penséerna hos oss. Nu kommer alla (ja det är faktiskt många) som frågat efter perséer i några veckor kasta sig över dem! Wow, nu pirrar det av vårkänslor inombords!


Ett bord med vårlökar...





Äppelmuffins med crumble

Wow, succékakor om jag får säga det själv. Riktigt saftiga och goda cafémuffins!
Ingredienser smet:
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • skal av en citron
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
Fyllning:
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2msk strösocker
  • 1 msk kanel
Crumble:
  • 75 gram kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 del vetemjöl
  • 1 dl strösocker
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.


Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar. Stek äpplena i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda ner äppelbitarna i smeten. Placera pappersformar på en plåt och fyll dem till två tredjedelar med smet.


Tärna det kalla smöret och nyp ihop med socker, mjöl och havregryn. Strö crumle på toppen av varje muffin!


Grädda i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader.

RSS 2.0