Äppelmuffins med crumble

Wow, succékakor om jag får säga det själv. Riktigt saftiga och goda cafémuffins!
Ingredienser smet:
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • skal av en citron
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
Fyllning:
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2msk strösocker
  • 1 msk kanel
Crumble:
  • 75 gram kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 del vetemjöl
  • 1 dl strösocker
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.


Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar. Stek äpplena i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda ner äppelbitarna i smeten. Placera pappersformar på en plåt och fyll dem till två tredjedelar med smet.


Tärna det kalla smöret och nyp ihop med socker, mjöl och havregryn. Strö crumle på toppen av varje muffin!


Grädda i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader.
2011-03-01 @ 21:50:11 Kristin bakar Permalink


Kommentarer
Postat av: Roger



Den var jättegod dina Äpplemuffins

2011-03-05 @ 11:55:59
URL: http://callisia.blogg.se/
Postat av: Therese

Håller med Roger, jättegoda!!

2011-03-13 @ 21:03:29
URL: http://theresessmycken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0