Änglapelargon

Pelargoner tycker om ljus och värme, så placera dem gärna soligt. De gillar att vara ute under sommaren, men se till att de inte står så att den gassande solen torkar ut krukorna direkt. Tillför gödning kontinuerligt, annars fungerar långtidsverkande näring också bra.

Vi har fått in så många "Änglapelargoner" nu. Det tog ett tag innan jag fick reda på att de kallades så. Jag trodde det var en engelsk pelargon, men det är alltså en egen sort som kallas "Tip Top"- pelargon, eller "Änglapelargon". Ett som är säkert är att de är bedårande vackra och har extremt mycket blommor.
Vad hände med våren 2011 då? Det bara sa svisch och sommaren kom. Alla blev som tokiga och skulle göra fint på balkongerna. Våra älskade kunder tog för givet att ALLA sommarblommor redan kommit medan vi fick lugna dem och lova att om ni bara väntar lite så ska ni se att det finns mer att välja på. Men nu har det gått några veckor sedan den där första sommarblomshysterin kom, och odlarna har hunnit med att få ut lite bredare sortiment till butikerna.

Mitt eget dilemma är vad jag ska ha för blommor i mina egna balkonglådor. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Ska vänta en vecka till innan jag planterar har jag tänkt. Vi får se vad det blir. Lovar att plåta så ni får se sen. :) Det är väldigt roligt att se vad kunderna väljer själva till sina lådor. Man kan se lite vad det är för typ av person genom att se på blomvalet.


Kolla bara in detta romantiska utbudet:


Här har vi lite fräckare sorter:


Vad tycks om olivträd då? Underbara säger vissa. Svåra säger andra. Här kommer lite enkla råd om hur du bäst tar hand om ditt olivträd:

På sommarhalvåret bör du vattna rejält och låt jorden torka upp tills nästa gång du vattnar. Gödsla c:a en gång varannan/var tredje vecka. Placeras i ett soligt och varmt läge om den placeras utomhus.
På vintertid ska du förvara ditt olivträd i ett svalt och ljust utrymme, gärna 5-10 gradigt. Vattna mer sparsamt på vinterhalvåret.


Tjipp å hej!!
2011-05-14 @ 18:32:27 Fint i butik Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0