Madeleinekakor

En dröm har blivit sann. Jag har äntligen fått baka Madeleinekakor som jag varit nyfiken på att göra i flera år nu. Jag har ju inte haft någon plåt innan men nu köpte jag en till ett bra pris på amazon.com. Det var otroligt lättbakade kakor och de var verkligen goda. Inte så söta i smaken vilket jag tyckte var bra. Jag avnjöt ett par snäckor till en kopp te efter frukosten.

  • 75 g rumsvarmt margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna med margarin.
Vispa rumsvarmt margarin och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under vispningen. Rör sist i mjöl och blanda försiktigt ihop smeten. Klicka ut små klickar i formarna och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills kakorna blivit gyllenbruna.

Pudra gärna lite florsocker över dem före servering.

OBS; enligt receptet ska det vara finrivet skal av 1/4 citron i smeten, men tyckte det verkade godare utan citrus så jag hoppade över den.
2012-04-05 @ 15:41:14 Kristin bakar Permalink


Kommentarer
Postat av: Therese

Har aldrig hört talas om såna kakor innan! Men dina ser fin-fina ut ju. Festlig plåt! Är den speciellt för såna? Funderade på hur de kunde bli randiga även på ovansidan?! Så tänker jag..! :)

2012-04-06 @ 23:46:43
URL: http://theresessmycken.blogspot.com
Postat av: Kristin

Ja visst är plåten festlig! Grejen är att jag har vänt på kakorna när de svalnat lite, så de är tyvärr inte så fina på ena sidan. Men vad gör man inte för ett snyggt foto!? ;) kram kram

2012-04-11 @ 21:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0