Mina bästa maräger

Maränger är GOTT och vackert. Här är det bästa receptet jag hittils testat. Använd helst en spritsare för att få det fina mönstret på marängerna.
  • 7 ägg
  • 5 1/4 dl socker
  • saft av en halv citron
  • (100 g mörk choklad eller några droppar röd karamellfärg)
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, socker och saft från citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa för hand tills sockerkristallerna har smält och marängen har ca 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa smeten med elvisp lääääänge tills marängen svalnat och känns riktigt hård.

Om du vill ha chokladmaränger smälter du chokladen i ett vattenbad och vänder sedan försiktigt ner chokladen i marängsmeten. Rör inte för mycket för helst ska marängerna ska bli lite "randiga" av chokladen. Om du önskar rosa maränger som mina på bilderna ovan droppar du ner några droppar röd karamellfärg och blandar runt så det blir en jämn färg.

Spritsa ut smeten till hjärtan, blommor eller klassiska marängtoppar. Självklart kan du klicka ut smeten också. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 45-60 min, lite beroende på hur stora marängerna är. Ha gärna en tom plåt överst så inte den fina rosa färgen förstörs.


ENJOY!
2012-01-29 @ 19:07:10 Kristin bakar Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0