Äkta Brownies

  • 50 gram smör
  • 100 gram philadelphiaost
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljocker
  • 1½ dl florsocker
Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Hacka valnötskärnorna ganska grovt. Blanda dem med mjölet, saltet och vaniljsockret. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda sedan i chokladen och mjölblandningen. Häll smeten i en välsmord långpanna, ca 20x30 cm (eller klä den med bakplåtspapper).
Grädda Browniessmeten i mitten av ugnen i ca 25 min, den ska ha ha fått ett stelnat täcke men fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna något innan du brer över glasyren.
Smält smöret. Låt svalna något.
2. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
3. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm.
4. Bred ut eller spritsa över brownien.
5. Skär upp i portionsbitar och servera med en trevlig kopp kaffe.


Glasyren:
Smält smöret ochåt svalna något. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm. Bred ut glasyer över kakan. Skär upp i lagom stora portionsbitar och garnera gärna med en nöt.


2012-07-01 @ 11:55:41 Kristin bakar Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0