Veckans mörkrosa naglar...

...matchar även denna veckan till sänglakanen. haha!

Chokladmoussetårta


 

Tårtbotten:

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Chokladmousse:

  • 400 gram mörk choklad
  • 5 äggulor
  • 4 dl grädde

 

Gör så här:

Tårtbotten: Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och därefter mjölet. Smöra och bröa en bakform med löstagbar kant (26 cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bottnen svalna.

 


 

Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna. När chokladen är smält och har svalnat något, rör i lite i taget i äggulorna. Rör tills du fått en glansig och fin smet. Vispa grädden och vänd i chokladsmeten. Låt detta stå kallt i minst 1 timme. Låt chokladbotten ligga kvar i springformen, tag fram den kalla moussen och fördela jämt över kakan. Ställ kallt tills den skall serveras. Riv mörk choklad över kakan före servering.



"Princesstårta med rosor åt alla"

Måste bara tipsa om en bloggsida med massor av fina bakverk. Killen som bakar och bloggar är sååå otroligt duktig!! http://www.bakemyday.se

Vackert körsbärsblomster

Våren har fullkomligt exploderat här nu. Vi har haft några riktigt soliga och varma dagar. Hela denna veckan skulle vara solig. Igår var det ca 28 grader, idag ska det bli minst lika bra. Känns underbart men väldigt konstigt med tanke på att de bara är mitten av mars. Jag och min älskade Gustav var ute på promenad och njöt härom dagen. Passade på att knäppa av några bilder på de vackra körsbärsträden i full blom och som doftar sååååå gott.

Hoppas ni njuter av våren hemma också, har ju hört att ni haft fint väder i Sverige nu. Härligt! Soliga hälsningar från andra sidan jorden. :)

Veckans orange naglar...

...matchar väldig bra till våra sänglakan :)

Pariservåfflor

En riktig liten kondiskaka den här Pariservåfflan. Första gången jag bakade sådana men det var inte sista gången heller. Dom var riktigt roliga att göra. Jag skulle bara haft en kruskavel för att få till mönstret på kakorna. Det hade jag ju ingen så jag fick nagga dom lite med en gaffel istället.


DEG:
  • 200 gram smör
  • 200 gram vetemjöl
  • 6 msk grädde
SMÖRKRÄM:
  • 100 gram smör
  • 1 äggula
  • 100 gram florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt grädde och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila svalt, ca. 1 timme.
  2. Kavla sedan ut degen ca. 0,5-1 cm tjock. Tag ut runda kakor med runt mått ca. 6 cm i diameter. Vänd kakorna i strösocker och lägg dem på sockrat smörgåspapper eller bakplåtspapper. Kavla ut dem lite igen med en kruskavel och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 275 grader i ca. 4 minuter tills de fått fin färg och ser spröda ut.
  4. Rör ihop smörkrämen, rör smör och socker smidigt innan du tillsätter äggulan. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker.
  5. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan. Klart!

Sightseeing in our neighbourhood

Här kommer lite soliga bilder från min promenad idag. Vacker miljö har vi här omkring. Måste köpa en filt så jag kan ha picnic på bryggan! :)
Bryggan bakom lägenhetshuset där vi bor, här finns sköldpaddor!

På bilden t.v ser man vårt lägenhetshus från baksidan. Bilden t.h är postfacken i ett konstigt litet "tempel"


Vackert ogräs, tycker jag!

Gibson Park

Hade en heldag som vi tillbringade med ett par vänner som har flyttat till ett fint grönt hus som ligger alldeles intill ett stort parkområde som heter Gibson Park. Där var vi ute på promenad i vårsolen och beskådade en hel del sevärdigheter bl.a från det amerikanska inbördeskriget på 1700-talet då tretton kolonier på amerikanska östkusten uppnådde självständighet från det Brittiska imperiet och som senare att utgöra Amerikas förenta stater. Så där, nu fick ni lite historik från North Carolina också.

Hands up, Gustav!

Bobo - the leader

Vi käkade supergod mat; kycklingvingar och pastasallad till lunch och fläskfilé med klyftpotatis samt baconinlindad sparris till middag. Det var första grillningen ute för mig detta året, men här har dom visst grillat sedan i januari, haha.
Måste även tala om att jag hittade fina tête à têter (minipåskliljor) och krokus i trädgården hos våra vänner. WOW, nu är det VÅR!



Hello America!

Nu var man här igen. Kom hit till Greensboro i fredags kl 18.30 (eller 00.30 svensk tid). Blev lite strul med resväskan som inte hade blivit incheckad hela vägen till Greensboro, men annars gick resan problemfritt. Eller...tullen igen...den var jobbigare denna gången. Grillades med frågor i ca 10 min, puuuh det var skakigt. Men tillslut fick jag mina stämplar och jag var igenom. Resväskan kom också fram till slut. Det är nog inte meningen att det ska vara smidigt att åka till USA men det är värt precis allt, för att träffa min Gustav här var så underbart!

Igår, lördags, tog vi sovmorgon och åt sen frukost. Sedan åkte vi till ett köpcentrum som heter Friendly Center. Där är massor av butiker och påminner lite om Freeport. Vi gick och kollade runt i butikerna utan att shoppa. Fast det var nära jag köpte ett par riktigt högklackade sandaler. De kostade drygt hundralappen och var supersnygga...men sen är det ju det där med att gå i så höga klackar...det är inte riktigt min melodi. Så jag struntade i dom men nu ångrar jag mig lite :)

Vi käkade en god sallad i solen som verkligen värmde upp min bleka vinterhy. Våren har kommit så mycket längre här än hemma. Man kan se  påskliljor och pingstliljor i full blom, även forsythian blommar lysande gult överallt. Sedan är det små träd som har rosa blommor, kanske körsbärsträd. Det är såå fint med dessa alldeles ceriserosa färgklickar! Ska försöka komma ihåg att ta kort på träden innan de blommat över.

Vi åkte till ett glasscafé som heter "Cold stone" och där fick jag se en helt ny variant av glass. Där kan man välja sin favoritglass och sedan få den ihopblandad med nästan vad som helst, tex snickers, sega godisar, kakor, frukt, bär, choklad, m.m. Jag testade en "apple pie icecream". En stor klick vaniljglass, sedan mosa ihop med äpplebitar, pajsmulor, kanel och någon kolasås. MUMS MUMS MUMS!

Nu är det söndag och klockan är snart 10. Vi försökte se lite på dagens Vasalopp, men eftersom vi är utanför Sverige så fungerade det inte att se på reprisen över nätet. Synd! Snart ska vi hitta på nåt me ett par vänner här. Får se vad det blir. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag, så den får nog tillbringas utomhus.

Hoppas allt är bra med er där hemma!
Många kramar

RSS 2.0