Chokladmoussetårta


 

Tårtbotten:

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Chokladmousse:

  • 400 gram mörk choklad
  • 5 äggulor
  • 4 dl grädde

 

Gör så här:

Tårtbotten: Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och därefter mjölet. Smöra och bröa en bakform med löstagbar kant (26 cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bottnen svalna.

 


 

Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna. När chokladen är smält och har svalnat något, rör i lite i taget i äggulorna. Rör tills du fått en glansig och fin smet. Vispa grädden och vänd i chokladsmeten. Låt detta stå kallt i minst 1 timme. Låt chokladbotten ligga kvar i springformen, tag fram den kalla moussen och fördela jämt över kakan. Ställ kallt tills den skall serveras. Riv mörk choklad över kakan före servering.


2012-03-26 @ 01:13:28 Kristin bakar Permalink


Kommentarer
Postat av: Therese

Vilken lyxtårta! Sån kan du baka när du kommer hem tycker jag ;)

2012-04-06 @ 23:48:33
URL: http://theresessmycken.blogspot.com
Postat av: Kristin

Jag lovar, du ska få sån här tårta!!!!

2012-04-11 @ 21:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0