Pariservåfflor

En riktig liten kondiskaka den här Pariservåfflan. Första gången jag bakade sådana men det var inte sista gången heller. Dom var riktigt roliga att göra. Jag skulle bara haft en kruskavel för att få till mönstret på kakorna. Det hade jag ju ingen så jag fick nagga dom lite med en gaffel istället.


DEG:
  • 200 gram smör
  • 200 gram vetemjöl
  • 6 msk grädde
SMÖRKRÄM:
  • 100 gram smör
  • 1 äggula
  • 100 gram florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt grädde och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila svalt, ca. 1 timme.
  2. Kavla sedan ut degen ca. 0,5-1 cm tjock. Tag ut runda kakor med runt mått ca. 6 cm i diameter. Vänd kakorna i strösocker och lägg dem på sockrat smörgåspapper eller bakplåtspapper. Kavla ut dem lite igen med en kruskavel och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 275 grader i ca. 4 minuter tills de fått fin färg och ser spröda ut.
  4. Rör ihop smörkrämen, rör smör och socker smidigt innan du tillsätter äggulan. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker.
  5. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan. Klart!
2012-03-09 @ 17:20:32 Kristin bakar Permalink


Kommentarer
Postat av: Ingegerd

Fantastiskt fina parisare,kan riktigt känna hur de smakar. Jag förstår att de uppskattades, kan se hans smile och njutning till kaffet. Kram!

2012-03-10 @ 16:08:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0