Snabba Äppelkakan

1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1-2 st äpplen

2 msk socker
0,5 msk kanel


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.

Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.

Servera med vaniljsås eller glass.

2012-11-08 @ 00:52:52 Kristin bakar Permalink


Kommentarer
Postat av: mamma

Den ser väldigt smarrig ut. Ska nog pröva receptet!!

2012-11-08 @ 07:35:46
Postat av: Kristin

Den var jättegod mamma! Riktigt smaskigt med nybakad Äppelkaka och glass som smälter lite till den. Mums!

2012-11-08 @ 09:25:39
URL: http://kristinliljehall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0