Kladdig kladdkaka

100 g smör
2 1⁄2 dl strösocker
2 st ägg
1 1⁄2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass.

2013-02-18 @ 15:19:00 Kristin bakar Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0