Kryddig köttfärspaj

Hittade ett bra och lättlagat recept på köttfärspaj idag. Jag har ändrat lite på originalreceptet. Tyckte det var lite mesigt kryddat. Enjoy!

400 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
2,5 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 burk majskorn
1 tsk Sambal oelek
0,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
2 st pressade vitlöksklyftor
2 st ägg
1 dl riven ost

150 gram margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Låt vila i kylen ca 20 min.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i en rejäl klick smör i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Finfördela köttet med stekspade. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, sambal oelek och pressad vitlök.

Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg- och ostblandningen i köttfärsröran.

Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen. Om du vill kan du strö lite riven ost och låta det gräddas med pajen de sista fem minuterna, blir både extra gott och fint.

Servera med en sallad.

2013-07-15 @ 02:52:00 Kristin bakar Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0