Chokladbiscotti

75 g smör eller margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
6+1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g grovt hackad choklad
Ugn: 200° och 100°

Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda 6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt den hackade chokladen.

Blanda samman till en deg och dela i fyra bitar. Använd eventuellt resten av mjölet vid utbakningen. Forma till längder och lägg på plåt med bakpapper.

Grädda i 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka biscottin i ca 40 minuter tills de är torra.


Virkad duk

Improvisera är något jag gillar. Det vet alla som känner mig. Helst gör jag allt utan instruktioner...sådan har jag varit sedan barnsben. Piano spelade jag helst utan noter, mat lagar jag helst utan recept, virkar gör jag helst utan mönster. Vad säger det om mig? Jag har antagligen ett extremt behov av att göra saker på mitt sätt. :)

Hursomhelst, det är långtifrån alla gånger det blir bra när jag virkar något utan mönster. Det är väl därför man blir extra nöjd när det blir sådär bra ibland. Som när jag fick färdigt den här lilla duken. Underbar färg också, ellerhur!?


RSS 2.0