Glöm inte bort Mors dag...

...grattis alla mammor. På söndag är det er dag!
Min egen lilla mor vill jag gärna träffa, men kommer tyvärr inte ha möjlighet att åka hem då jag jobbar. Men, KRAM till dig lilla mor!
Idag är min lediga dag. Jag har SOVIT UT. Detta är ju en av årets mest hektiska vecka. Så, det finns anledningar till varför man är lite sliten. Men så ska det ju vara.

Ska kolla på gardiner i e.m. Annars blir det inte mer än träning på schemat. Matlagning också. På tal om matlagning, jag såg den omtalade filmen "Julie & Julia", men Meryl Streep. Jag blev allt lite besviken, tyckte det var en riktigt seg film. Så...den kan jag inte ge särskilt höga poäng. (Man ska ju inte hyra drama-filmer) ;)

Ha det gôtt, haj!

Smaskiga rutor

Mjuka choklad/kanelrutor. Måste dela med mig av receptet så alla kan testa. Fruktansvärt enkelt recept, och gott blev det. Spännande kombination med både chokladsmak och kanel.smet 1:
 • 100 g smör
 • 3 dl mjölk
 • 4 dl socker
 • 7 dl vetemjöl
 • 4 tsk vaniljsocker
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 ägg
smet 2:
 • 200 g smör
 • 2 dl socker
 • 3 dl havregryn
 • 5 tsk kakao
 • 5 tsk kanel
Smet 1: Smält smöret och rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet i en bunke. Häll den i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Smet 2: Smält smöret och rör ihop alla ingredienserna . Klicka ut denna smet ovanpå den första i långpannan.
Grädda kakan i 180 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter och skär i rutor när kakan svalnat.

Produktiva dagen

Nu hänger jag nästan inte med. Vilket tempo - helt plötsligt är alla träden gröna igen! Kunde inte låta bli att ge mig ut på en kvällsrunda för det kändes som det var dags att börja springa nu igen efter en lång tids inomhusträning.
Jag och Therese var väldigt duktiga idag. Fick massor gjort. Fint blev det också. Bra tips är att använda höga krukor som vaser. Sen är det bara att sälja bukett med vas som paketpris. Kanoners...

Weekend i Roma

Tillbringade helgen i Rom. Åkte ner med min kära vän Becca på torsdagsmorgonen. Vi bodde på ett hotell mitt i stan. Därifrån promenerade vi oss igenom i stort sett hela Rom. Oj oj oj, vad vi gick många steg. Hade varit roligt att ha en stegräknare de dagarna vi promenerade som mest =)
Rom är en otroligt mäktig stad på många sätt. Där finns så mycket att se. Det är så gammalt och man får gås-hud när man ser vissa enorma skapelser. Kan varmt rekommendera staden. hade kunnat tänka mig att stanna där längre än de fyra dagar vi var där. Fast vi fick ju en extradag. Fastnade nämligen på flygplatsen när vi skulle åka hem. Pga ASKMOLNET från vulkanen på Island. Otur. Fick tillbringa natten i ett fönster på flygplatsen. där var ingen lugn och ro. Var hela tiden livrädd för de uteliggare som verkade bo där inne på flygplatsen nattetid.
Skönt det var när man äntligen fick komma hem till Svea rike igen. Tacka vet jag svensk frukost, till exempel.
Annars är italienare ett himla trevligt folk! Me like!

Första maj = första sommarblommorna

Det är roligt att så många börjar plantera sommarblommor i sina balkonglådor och urnor. Det verkar som detta har varit en helg då många haft tid att börja göra lite fint i trädgården också. Fint väder fick vi ju idag också, det tackar vi för!
Själv var jag uppe med tuppen idag, kunde inte sova. Promenerade till jobbet och jag var där nästa en hel timme innan vi öppnade. Så där fanns massor av tid att vattna, städa och göra fint =)
Ikväll ska jag gå och hyra en film. Ska bli fint å slappa framför teven...
Hoppas alla haft en solig och bra start på maj månad!
Buketter i söta pastellfärgade kannor. Nyvaket Göteborg i solljus.Lindex reklamlåt

http://www.youtube.com/watch?v=PHMynl9QX7g&feature=fvst
Riktigt bra är den!

RSS 2.0