Cheesecake à la Barbro

Nu är det äntligen här; det efterlängtade receptet på Beccas mammas fantastiska cheesecake!
  • 200 g filadelfia ost original,
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor (skilj vitan & gulan i separata bunkar)
  • 3 dl grädde
Smöra formen, smula digestive i botten och på sidorna. Blanda osten, sockret, vaniljsockret & äggulorna och rör om. Vispa äggvitan hårt och tillsätt sedan den med det andra. Vispa grädden och blanda sen alltihop. Låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering. Garnera gärna med färska bär!
ENJOY!!!!!!!!

Annorlunda binderier

Vill bara dela med mig av lite annorlunda begravningsbinderier som tillverkades i veckan. Interflora har ju tagit fram ett nytt album med massor av vackra bilder på begravningsdekorationer.

Varför tycker jag om att göra begravningsdekorationer kan man undra? Det kanske är för att man får en stund att stå och arbeta lite "för sig själv", på sitt eget sätt utan att någon står och synar. Det är lite mer teknik än när man gör buketter, och lite större arbeten.   :)

Här kommer lite bilder:

Visst är det väl ljuvliga färger i hjärtdekorationen?

Mors Dag 2011

Om sanningen ska fram...så har jag haft en underbar dag. Underbar! Har tagit det så LUGNT. Haft besök av Becca å lille Filip, nu 8 veckor och växer så det knakar. De hade med sig en cheesecake som var så otroligt god att jag måste lägga upp receptet snart! :)

Mors dag är det ju nu till helgen också. Så det jobbar vi med att förbereda så gott det går. Så mycket färdigt som möjligt, är hemligheten med lyckade storhelger för butiker i min bransch. Så det är bara att lägga på ett kål och producera och fylla upp alla ytor. Vad sägs om en bukett liljekonvaljer och borstnejlikor? Eller Blomster-cupcakes? Vad ska du ge din lilla mor? Önskar jag fick träffa min denna helgen, KRAM till dig MAMMA!

Här får ni lite Mors-Dags-inspiration:
Trevlig Helg!Änglapelargon

Pelargoner tycker om ljus och värme, så placera dem gärna soligt. De gillar att vara ute under sommaren, men se till att de inte står så att den gassande solen torkar ut krukorna direkt. Tillför gödning kontinuerligt, annars fungerar långtidsverkande näring också bra.

Vi har fått in så många "Änglapelargoner" nu. Det tog ett tag innan jag fick reda på att de kallades så. Jag trodde det var en engelsk pelargon, men det är alltså en egen sort som kallas "Tip Top"- pelargon, eller "Änglapelargon". Ett som är säkert är att de är bedårande vackra och har extremt mycket blommor.
Vad hände med våren 2011 då? Det bara sa svisch och sommaren kom. Alla blev som tokiga och skulle göra fint på balkongerna. Våra älskade kunder tog för givet att ALLA sommarblommor redan kommit medan vi fick lugna dem och lova att om ni bara väntar lite så ska ni se att det finns mer att välja på. Men nu har det gått några veckor sedan den där första sommarblomshysterin kom, och odlarna har hunnit med att få ut lite bredare sortiment till butikerna.

Mitt eget dilemma är vad jag ska ha för blommor i mina egna balkonglådor. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Ska vänta en vecka till innan jag planterar har jag tänkt. Vi får se vad det blir. Lovar att plåta så ni får se sen. :) Det är väldigt roligt att se vad kunderna väljer själva till sina lådor. Man kan se lite vad det är för typ av person genom att se på blomvalet.


Kolla bara in detta romantiska utbudet:


Här har vi lite fräckare sorter:


Vad tycks om olivträd då? Underbara säger vissa. Svåra säger andra. Här kommer lite enkla råd om hur du bäst tar hand om ditt olivträd:

På sommarhalvåret bör du vattna rejält och låt jorden torka upp tills nästa gång du vattnar. Gödsla c:a en gång varannan/var tredje vecka. Placeras i ett soligt och varmt läge om den placeras utomhus.
På vintertid ska du förvara ditt olivträd i ett svalt och ljust utrymme, gärna 5-10 gradigt. Vattna mer sparsamt på vinterhalvåret.


Tjipp å hej!!

RSS 2.0