American dream...

Well well well, så var man då äntligen i det stora landet. Det var en omtumlande resa hit som innebar många timmars flyg. Men det var ganska behagligt. Jag hade tur för sätet bredvid mig var ledigt, så jag kunde bekvämt slänga upp benen och luta mig tillbaka till hur många filmer jag önskade samtidigt som jag blev serverad klassisk flygplansmat.

När jag anlände Newark gick jag och ställde mig i kön till tullen. Medan jag stod i kön och väntade kom en polisman och valde ut mig för ett antal frågor om varför jag skulle in i landet, vad jag jobbar med, hur jag kunnat ta ledigt från mitt arbete m.m. Jag måste sett ut som en terrosist? Eller en turist. haha! Väl framme i tullen var det dags för ytterligare frågor. Men jag svarade lugnt och sansat och det var ju inga problem att komma igenom. :)

Så när jag stod och väntade på mitt bagage kom en polishund och ställde sig och markerade min väska. Så var det dags igen. Jag blev först skiträdd att någon stoppat på mig narkotika eller annat olagligt. Men...det var bara mina två svenska äpplen som snällt låg i min kabinväska. Frukt får man absolut INTE ta med sig in i landet. Oj oj oj. Det är inte lätt att komma in i detta STORA land. Men, tur är det väl att dom är noggranna.
När jag sedan anlände till Greensboro blev jag mött av min Gustav. Det kändes som en film när vi kramades där på flygplatsen. Det var ju så längesedan vi setts.
>>> ÄNTLIGEN tillsammans igen! <<<

Nu är det torsdag och jag har nyss ätit frukost. Jag känner att jag sover oförskämt bra. Antar att jag har förmågan att anpassa mig ganska snabbt till den nya tidszonen. Gustav, däremot, hade mer problem med att sova hela natten när han kommit hit från Sverige. Det tog honom ca 2 veckor innan han kunde sova hela natten. För mig tog det ingen natt alls. Jag sover som en stock. Men sen är det ju lite skillnad också. Gustav var helt själv och skulle leva ett helt nytt liv när han kom hit, så antar att jag varit likadan.

Annars är det ett gott ställe vi bor på. Här finns några svenskar till som bor i samma område. Killarna jobbar tillsammans med Gustav medan deras svenska flickvänner/fruar är antingen hemma eller jobbar någonstans. Jag var ute och gick med en av tjejerna i går på en guidad promenad. Vi köpte lunch och hade med oss som picnic. Vi satt ute vid en sjö och solade, det var nämligen 20 grader varmt och shorts. Underbart!
Det är så spännande att vara här, det är också jätteroligt att se hur gott Gustav trivs. Han har kommit in i livet så bra, imponerande.

Till helgen ska vi nog åka till något stort köpcentra och spendera några dollar och kolla på julskyltningarna. :)

Nu ska jag sätta mig med min bok om perenner. Jag har ju med mig en bok som jag har som mål att lära mig så bra som möjligt. Det gäller ju att kombinera nytta med nöje...
Ha en bra dag!
Kristin
New York skyline
2011-11-10 @ 15:58:35 Senaste nytt Permalink


Kommentarer
Postat av: Therese

haha, tur att det inte var knark i din väska!! lite fusk att det är så varmt. jag blir inte glad om du kommer hem och är brun! bara så att du vet. du får uppdatera bloggen ofta så att vi vet vad du håller på med.. STOR KRAM

2011-11-10 @ 22:36:01
URL: http://theresessmycken.blogspot.com
Postat av: fr mamma

Härligt Kristin .Skönt att det gick bra med tull och allt,Njut av semester och att va tillsammans.

Kram fr mamma

2011-11-11 @ 21:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0