Svensk jul i Amerika

Denna jul var inte någon annan jul lik. Det var första gången jag inte var i mitt barndomshem i Småland med familjen på julafton. Vi hade gjort allt för att få så mycket svensk jul som möjligt här och det lyckades vi ganska bra med. Vi hade julbord i form av julskinka, dopp i grytan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor med kaviar, tre sorters inlagd sill, brysselkål, cheddarost och julmust. Den öppna spisen hade vi eld i hela dagen och julklappar fanns under granen. Kalle Anka kl tre var det också. Allt fanns. Allt utom hela familjen. :( Tur att vi har Skype så vi fick "vara med" där hemma lite också!

Morris firade sin första jul och var smått slö hela dagen. Precis som man får va när det är jul. Han hade varit snäll så han fick julklappar. Lite leksaker och en ny bur att sova i. Modellen större än han hade förut. Han börjar bli stor nu den lille prinsen.

Nu är det Juldagen och alla amerikaner firar jul på riktigt idag. Gustav och jag kollar på film och slappar. Ska strax packa lite inför skidsemestern som börjar imorgon. Men först blir det fyra-kaffe.

God fortsättning!


Virkade skåpsknoppar

Så enkelt och vilken skillnad det blir. Detta är en enkel lösning när man har fula knoppar på luckor och lådor. Jag gjorde blå knoppar till Gustavs "blå badrum" och olivgröna knoppar till mitt "gröna badrum".

Voilà!


Julgodis!

Vilken söt dag, full av socker. Gjorde Tomteluvor i marzipan, Rockyroadgodis, mjölkchokladfudge, knäck samt kanderade mandlar.

Enklast å göra var Rockyroadgodiset, godast blev fudgen. Vill du ha recept så säg till så mailar jag!

Have a sweet day!


Julkalender, julgran, julmat, julpyssel...välkommen kära JUL!

Redan snart hälften in i december och vi har firat andra advent. Det är en härlig tid vi lever i nu. Allt är så stämningsfullt och mysigt. Jag stämmer in i jullåten: "It's the most wonderful time of the year..."

 
Vi har köpt julgran. Det blev en plastgran i år. En fantastiskt fin sådan. Vi pyntade den med guldtema. Bara guldkulor i olika varianter. Jag har aldrig varit så nöjd med en julgranspyntning som med denna.  Enkelt men glänsande guldigt. 
 
Helgen som var tillbringade vi i Norfolk, nära Virginia Beach. Där var det julfest med makens jobb. Det var mycket trevligt. Blev ett par nätter på hotell, shopping med julstämning samt några timmars kryssning med middag ombord.  Allt var väldigt trevligt och det var kul att få träffa arbetskollegorna till Gustav. Innan vi gick ombord skulle man fotas bredvid båten, haha. Resultatet ser du nedan. :)
 
Det var dock inte alla som fick hänga med till Virginia under helgen. Morris lämnade vi på hundpensionat för första gången. Det verkar gått bra men visst märktes det att han saknat oss. Han blev verkligen glad av att bli hämtad! Glada blev också vi av den reaktionen! :)
 


RSS 2.0