Mina bästa maräger

Maränger är GOTT och vackert. Här är det bästa receptet jag hittils testat. Använd helst en spritsare för att få det fina mönstret på marängerna.
  • 7 ägg
  • 5 1/4 dl socker
  • saft av en halv citron
  • (100 g mörk choklad eller några droppar röd karamellfärg)
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, socker och saft från citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa för hand tills sockerkristallerna har smält och marängen har ca 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa smeten med elvisp lääääänge tills marängen svalnat och känns riktigt hård.

Om du vill ha chokladmaränger smälter du chokladen i ett vattenbad och vänder sedan försiktigt ner chokladen i marängsmeten. Rör inte för mycket för helst ska marängerna ska bli lite "randiga" av chokladen. Om du önskar rosa maränger som mina på bilderna ovan droppar du ner några droppar röd karamellfärg och blandar runt så det blir en jämn färg.

Spritsa ut smeten till hjärtan, blommor eller klassiska marängtoppar. Självklart kan du klicka ut smeten också. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 45-60 min, lite beroende på hur stora marängerna är. Ha gärna en tom plåt överst så inte den fina rosa färgen förstörs.


ENJOY!

Papegojisar...

Ljuvliga papegojtulpaner...älskar denna kombination av cerise och orange. MUMS!

Vårstök och vårlök

Så har halva januari månad passerat. På jobbet börjar våren smyga sig allt närmre. Vi har fått in en hel del krokus, pärlhyacinter och iris på lök. Även den underbara primulan samt den fräcka engelska pelargonen har gjort oss sällskap i butiken som numera inte visar ett spår av jul eller julgranar. :)

Tänk att det är så skönt att bli av med julen. Alltså, man är överlycklig inför varje julskyltning och kan inte få nog av alla vackra julblommor i november-december. Men sedan är det något som händer. Nästan omedelbart efter julhelgen, kanske redan på annandag jul, tröttnar man ordentligt på julpynt och allt som är rött. Sån är jag iaf. Fort bort med julen och in med tulpaner illa kvickt. Lite konstigt beteende kanske. Men jag vet att det är många som känner precis likadant.

Nu har det skyltats om i butiken. Här kommer lite inspirerande vårfärger och blommor.
Våriga hälsningar
/Kristin


RSS 2.0