Military Dog

Morris som är frusen av sig kommer snart att frysa ännu mer då det blir kallare ute så jag passade på att virka lite kläder till honom. Något mönster till detta plagg hade jag inte, virkade efter bild i huvudet. Måste säga att jag hade ganska bra ögonmått va! ;) Kanske finns fler hundar som önskar sig militärklädsel?

Så här stilig blev han:


Höstvantar

Lite lagom värmande då det inte är iskallt ute eller när du vill ha fingrarna fria är dom här torgvantarna.


Pannbandet "Sweden"

Virkat pannband i fina svenska färger gul och blå. Observera att det är mjuka färger senapsgul och havsblå.

Om någon önskar ett pannband eller mössa i speciella färger, maila mig så kan jag virka efter önskemål!


Äppelpaj - mitt favoritrecept

125 g smält smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
4-5 skivade äpplen 
socker
kanel 

Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret.
Bred ut de skivade äppelklyftorna i en pajform. Strö över socker och kanel och blanda runt. 
Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
 
Servera med vanlijsås eller vaniljglass.
 

TGIF

Thank God It's Friday.
För så säger man ju efter en hård arbetsvecka. Nu höjer du kanske på ögonbrynen men jag kan lova att min vecka varit hård. Det är mycket att göra när man har en liten valp. Vill inte ens veta hur lite jag sovit varje natt. Men det är tur att man får så otroligt mycket tillbaka. Han är så rolig och fin. Idag fyller Morris åtta veckor! GRATTIS lillkillen! Det får vi fira med ett grisöra. Åh vad gott! 

Ha en fantastisk helg alla!

/Kristin & Morris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu är vi Husse & Matte

Då var det en ny liten familjemedlem hos oss. Vi hämtade lille Morris härom dagen. En liten "Rat Terrier", en amerikansk hundras som är särskilt vanlig här i North Carolina. Han heter Morris och fyllde sju veckor idag, så det är ingen gammal krabat.

Vi har fullt upp med uppfostran och rutiner med den lille valpen. Men han sover ändå för det mesta och det är då man hinner med sitt egna liv. Att t.ex kunna äta när jag själv vill är inte å tänka på när jag är själv om dagarna. Man vågar inte lämna Morris en sekund utan tillsyn så länge han inte är rumsren. Så gissa om det blir mycket spring upp och ner för trapporna. Oj oj oj...men jag vet att det är värt det. Lägga grunden rätt är ett måste.

Så nu kommer det bli en massa kort på Morris på bloggen framöver. Här kommer den första! :)


Litchfield Beach

Då var det måndag igen. Veckorna går fort tycker jag. Idag har det varit kyligt här i Greensboro, endast 10 grader. Brrr. Dessutom har det regnat kraftigt under större delen av dagen så det blev inomhussysslor idag.

I helgen däremot, då var det varmt o h skönt. Närmre 30 grader var det både lördag och söndag. Jag och Bodil (och Bobo) åkte till östkusten där vi fick låna Bodils chefs Beachhouse. Ganska grym jobbförmån hon har. Jag fick glida med på räkmackan. Våra män var iväg på annat håll över helgen med jobbet.

Vi bilade alltså 4,5 h sydost mot kusten. Där bodde vi i ett par nätter och hade helt underbart skönt. Satt på verandan i gungstolarna både frukost, lunch och kvällsmat. Där emellan var vi ute och cyklade samt låg på stranden och lapade sol.

Vi testade även på något som ingen av oss testat innan; surfade med bodyboards. Otroligt kul. Jag trodde inte det skulle vara så roligt. Men vi var i vattnet hur länge som helst och sprang efter vågorna. Det gäller att precis i rättan tid hoppa på vågen med surfbrädan sedan går det undan när man åker ovanpå vågen hela vägen in till stranden. Tycker jag alla borde testa någon gång!

Ikväll har vi slappat i soffan, tänt ljus och kollat på "Monday Night Football" på TV. Tradition här. Fika blev det också såklart.

Ha det gott!
/Kristin

 


RSS 2.0